flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом узято під варту чоловіка, якого підозрюють в умисному вбивстві

05 квітня 2018, 18:34

05 квітня 2018 року слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без внесення застави громадянину Л., який підозрюється в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

З матеріалів кримінального провадження слідчим суддею достовірно встановлено, що підозрюваний офіційно ніде не працює, не має постійного законного джерела доходів, не має тісних соціальних зв’язків. Підозрюється він у вчиненні кримінального правопорушення за яке законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років, а тому запобіжний захід у вигляді застави, особистого зобов’язання чи домашнього арешту, про який прохали підозрюваний і його захисник не може бути застосовано відносно нього і не забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваного та запобігти ризикам передбаченим ч. 1 ст. 177 КПК України.

Крім того підозрюваний раніше уже неодноразово був засуджений за вчинення хуліганства, нанесення тілесних ушкоджень та майнових злочинів, на шлях виправлення не став, підозрюється у вчинення особливо тяжкого злочину, тому слідчий суддя вважав, що відносно підозрюваного необхідно обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави.

Строк дії ухвали встановлено до 03 червня 2018 року включно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: громадянин Л. підозрюється в тому, що вчинив умисне убивство свого знайомого шляхом нанесення йому ударів по голові, тулубу та кінцівках металевою трубою. Внаслідок цього потерпілий помер.

Крім того, після скоєння злочину, підозрюваний Л. намагався приховати вчинене. А саме: транспортував труп з місця скоєння злочину до нежилого домогосподарства.