flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту правоохоронця, якого підозрюють у вимаганні та одержанні хабара

15 травня 2018, 15:07

05 травня 2018 року слідчим суддею громадянину Ш. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави в сумі 105720 гривень.

Підозрюваний є слідчим слідчого відділу Краснопільського відділення поліції та підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою  (ч.3 ст. 369 КК України).

В судовому засіданні встановлено, що стороною обвинувачення доведено наявність обґрунтованої підозри громадянина Ш. у вчиненні інкримінованого злочину, що підтверджується наданими суду матеріалами.

Доведеними слід вважати наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, оскільки правоохоронець  підозрюється у вчиненні умисного тяжкого корисливого злочину, за який передбачено покарання у виді до 10-ти років позбавлення волі. Крім того, будучи обізнаним про тактику і методи ведення оперативної роботи та органів досудового розслідування, розуміючи невідворотність і суворість покарання, може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, використовуючи зв’язки у правоохоронних органах незаконно впливати на свідків, іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

При визначенні розміру застави судом враховано сімейний стан підозрюваного, інші дані про його особу, обставини справи, наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, обставини справи та характер інкримінованого кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали встановлено до 02 липня 2018 року включно.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: Правоохоронця підозрюють у тому, що він за 7 тисяч гривень обіцяв місцевому жителю закрити кримінальне провадження, розпочате стосовно нього за фактом спричинення легких тілесних ушкоджень односельцю. Обумовлену суму поліцейському чоловік перерахував на банківську картку.