flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом взято під варту підозрюваного у замаху на вбивство поліцейського (із відеосюжетом)

20 серпня 2018, 10:40

17 серпня 2018 року слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину Г., який підозрюється у замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (ст. 348 КК України).

Суд вважає доведеним обґрунтовану підозру громадянина Г. у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення. На думку слідчого судді, в матеріалах, доданих до клопотання, а також з’ясованих в судовому засіданні обставинах, наявні факти та інформація, яка підтверджує те, що підозрюваний Г. міг вчинити дане кримінальне правопорушення.

Так, під час розгляду клопотання сам підозрюваний не заперечував факт перебування 26 липня 2018 року в приміщенні сесійної зали Конотопської міської ради, де між прибічниками та опонентами міського голови виник конфлікт. Після цих подій, громадянин Г. виїхав до м. Київ. При цьому, будь-яких доказів того, що він до цього там дійсно проживав чи працював немає. Причину та мету поїздки до м. Конотоп не пояснив. Чому, маючи хвору матір не знайшов роботи в м. Суми, не зрозуміло. При цьому, після подій в м. Конотоп змінив мобільний телефон та при огляді такого телефону було виявлено його переписку, яка дає підстави вважати, що він переховувався від правоохоронних органів. Також слідчий суддя вважає такими, що заслуховують на увагу і твердження прокурора про те, що підозрюваний може знати інших осіб, з якими приїзжав до приміщення міської ради, тому, перебуваючи на свободі, може впливати на них.

Вказані обставин свідчать про наявність заявлених органами досудового розслідування ризиків і, враховуючи характер інкримінованого йому правопорушення, вважає, що більш м’які запобіжні заходи, ніж тримання під вартою не можуть запобігти ризикам, доведеним прокурором.

Строк дії ухвали визначено до 13 жовтня 2018 року включно. 

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів.

Інформаційно: події сталися 26 липня 2018 року під час сесії Конотопської міської ради в приміщенні сесійної зали, де між прибічниками та опонентами міського голови виник конфлікт.  Під час сутичок постраждали правоохоронці та  цивільні. Із 6 серпня підозрюваний чоловік перебував у розшуку. Затримали його 16 серпня у Києві.

Відеосюжет на телеканалі UA:Суми за посиланням: http://tv.sumy.ua/pidozryuvanogo-u-pobytti-politsiyantiv-u-konotopi-vzyaly-pid-vartu/.