flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у потрійному вбивстві продовжено строк тримання під вартою

27 серпня 2018, 16:23

27 серпня 2018 року слідчим суддею продовжено строк тримання під вартою двом підозрюваним в умисному вбивстві трьох осіб, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (п.п. 1, 6, 12 ч.2 ст. 115 КК України) в селищі Краснопілля та вчиненні розбою спрямованому на заволодіння майном у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України).

Заслухавши учасників процесу та вивчивши матеріали клопотань суд дійшов висновку, що слідчим доведено обгрунтованість оголошеної підозри обом громадянам.

Крім того надані докази та характер вчинених злочинів дають підстави стверджувати, що особи знаходячись на свободі, можуть впливати на свідків та знищити зброю, місцезнаходження якої на даний час не виявлено.

Також додана до клопотань постанови прокурора, які свідчить про те, що строк досудового розслідування вказаного кримінального провадження було продовжено до 03 жовтня 2018 року, оскільки слідчому необхідно: отримати висновки судово-медичних експертиз; встановити місцезнаходження знаряддя злочину, а також провести амбулаторні психіатричні експертизи підозрюваних, при необхідності виконати інші слідчі та процесуальні дії.

За таких обставин, суд вважає, що слідчим доведено те, що досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, до закінчення строку дії ухвали слідчого судді від 05.07.2018 року не може бути завершено.

Визначено строк дії ухвал до 02 жовтня 2018 року включно.

Ухвали можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом п’яти днів.