flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3 роки позбавлення волі. Таке покарання отримав чоловік за виготовлення та збут відеопродукції порнографічного характеру

27 вересня 2018, 10:48

26 вересня 2018 року судом винесено обвинувальний вирок відносно громадянина Б., який у складі організованої групи вчинив ряд злочинів, пов’язаних із виготовленням та збутом відеопродукції порнографічного характеру, а саме :

  • повторне виготовлення та збут відеопродукції порнографічного характеру, що вчинені за попередньою змовою у складі організованої групи (ч.3 ст. 28 ч. 3 ст. 301 КК України);
  • створення та утримання місць розпусти (ч. 2 ст. 302 КК України);
  • вербування неповнолітньої особи з метою сексуальної експлуатації (ч.2 ст. 149 КК України),

Громадянину Б призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, без конфіскації майна, та без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Обвинувачений Б. у судовому засіданні свою провину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнав повністю. Вказав, що він у зв’язку із тяжким матеріальним становищем вирішив зайнятися такою діяльністю. Він не думав, що за це існує сувора відповідальність. У вчиненому розкаявся, просив його суворо не карати.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, обставини вчинення злочину, особу обвинуваченого, відсутність обставин, що обтяжують провину обвинуваченого, декілька пом’якшуючих обставин, те, що тяжких наслідків від злочину не настало і вважав за необхідне обрати громадянину Б. покарання із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді позбавлення волі, яке потрібно відбувати реально, що буде сприяти його виправленню.

Крім того, представник потерпілої вказала, що потерпіла сторона не наполягає на суворому покаранні та претензій до нього потерпіла не має.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Капкін О.Б.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/3443/17.

Інформаційно: чоловік., діючи за попередньою змовою у складі організованої групи спільно із громадянками Ч. та К. виготовляв відеопродукцію порнографічного змісту, яку за гроші збував інтернет-користувачам на спеціальних сайтах у режимі реального часу. Також він зустрічався та мав на меті завербувати неповнолітню дівчину для сексуальної експлуатації, а саме виготовлення відеопродукції порнографічного змісту з метою її збуту в мережі Інтернет.