flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишньому директорові Департаменту інфраструктури міста продовжено запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання

28 березня 2019, 15:14

28 березня 2019 року колишньому директорові Департаменту інфраструктури міста продовжено запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.   

Чоловіка підозрюють у неналежному виконанні службовою особою своїх обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи (ч.2 ст. 367 КК України).

Одночасно на підозрюваного покладено ряд обов’язків

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  • не відлучатися із міста без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування із потерпілими, свідками та іншими підозрюваними у справі.

На думку слідчого судді, ризики, які існували на момент обрання найменш обтяжливого запобіжного заходу підозрюваному, не зменшились на даний час і продовжують існувати, навіть, за обставини звільнення підозрюваного з посади Директора інфрастуктури міста, оскільки звільнення з посади не убезпечує таку особу від спілкування з учасниками кримінального провадження.

Крім того, на думку слідчого судді, в даному випадку, хоча запобіжний захід у виді особистого зобов’язання і обмежує певні права і свободи підозрюваного, проте, не перешкоджає йому у реалізації таких прав, а лише вимагає від підозрюваного певної процесуальної поведінки, а саме: отримання дозволу від слідчого чи прокурора на можливість відлучитись по особистим справам до іншого міста та повідомити про зміну місця проживання або місця роботи.

В той же час, такий запобіжний захід є найменш обтяжливим і за наявних ризиків відповідає потребам досудового розслідування, завданням кримінального провадження і забезпечує належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Тобто, на даний час є підстави для продовження підозрюваному запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Строк дії ухвали визначено до 28 травня 2019 року.