flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено обвинувальний вирок за фактом розбійного нападу на ювелірний магазин «Рубін»

22 квітня 2019, 16:23

Сьогодні, 22 квітня 2019 року винесено обвинувальний вирок особам, яким було пред’явлено обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій) КК України.

Вирішуючи питання про призначення покарання, суд врахував характер і ступінь тяжкості скоєного злочину, особи винних, а також обставини, що пом'якшують і обтяжують покарання.

Громадян М. та С. визнано винуватими за ч. 4 ст. 187 КК України та призначено кожному з них покарання за цим законом у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Запобіжний захід відносно кожного, у виді домашнього арешту в нічний час доби, залишено без змін до набрання вироком законної сили.

З обвинувачених стягнуто в дольовому порядку на користь держави витрати на проведення судових експертиз на загальну суму 40415,44 грн., по 20207,72 грн. з кожного.

Цивільний позов потерпілої про відшкодування матеріальної та моральної шкоди - залишено без розгляду, що не позбавляє потерпілу особу права звернутися з позовом в порядку цивільного судочинства, відповідно до ч. 3 ст. 129 КПК України.

 У пред’явленому обвинуваченні за ст. 257 КК України (бандитизм) громадян М. та С. визнано невинуватими та виправдано, оскільки стороною обвинувачення не надано жодного належного і допустимого доказу того, що вказана у обвинувальному акті банда була організована та існувала.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 591/483/17.

Справа розглядалась колегіально: головуючий суддя – Кривцова Г.В., судді – Клименко А.Я., Сибільов О.В.

 Інформаційно: особи обвинувачувались в організації озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб та в подальшому здійснили напад на ювелірний магазин «Рубін», де погрожуючи продавцям застосувати вогнепальну зброю, заволоділи коштовними виробами із золота на суму 2 593176,70 грн.