flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступнику міського голови продовжено запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання

10 травня 2019, 14:28

10 травня 2019 року одному із заступників міського голови м. Суми продовжено запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. 

Чоловіка підозрюють у неналежному виконанні службовою особою своїх обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи.

Одночасно на підозрюваного покладено ряд обов’язків

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування із потерпілими, свідками та іншими підозрюваними у кримінальному провадженні

Строк дії ухвали визначено до 3 липня 2019 року

На сьогоднішній день, долучені органами досудового розслідування до клопотання документи у їх сукупності містять інформацію та факти, які вказують на те, що оголошена чоловікові підозра залишається бути обґрунтованою.

До того ж на переконання слідчого судді, ризики, які існували раніше (на момент обрання найменш обтяжливого запобіжного заходу), а саме: можливість впливу на інших учасників провадження та ризик переховування від органів досудового розслідування і суду, - не зменшились на даний час і продовжують існувати і стороною захисту не наведено жодної об’єктивної обставини, яка б давала підстави слідчому судді вважати, що вказані ризики перестали існувати.

В той же час, з’ясовані в судовому засіданні обставини та додані сторонами документи, свідчать про те, що обраний підозрюваному запобіжний захід за наявних ризиків відповідає потребам досудового розслідування, завданням кримінального провадження і забезпечує належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Ухвала оскарженню не підлягає.