flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 6 років позбавлення волі засуджено чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень охоронцю собору

08 червня 2019, 12:36

6 червня 2019 року вироком Зарічного районного суду м. Суми громадянина М. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) КК України  та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк шість років.

Нагадаємо, кримінальне правопорушення сталося 22 жовтня 2015 року близько 00 год. 55 хв. на території Спасо – Преображенського кафедрального собору, де в ході сварки військовослужбовець громадянин М. (проходив військову службу за контрактом у Національній гвардії України та перебував у відпустці) наніс охоронцю даного собору удари, спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження. Окрім того, цього ж дня близько 09 год. 10 хв. в ході проведення огляду місця події співробітниками Сумського СМВ УМВС України в Сумській області у громадянина М. була виявлена холодна зброя – ніж.

Вина обвинуваченого громадянина М. в інкримінованих злочинах підтверджується дослідженими в суді доказами: показаннями потерпілої та свідків, висновками судово – медичної експертизи, відтворенням відеозапису подій з камери відеоспостереження, які мали місце 22.10.2015 тощо.

Усі допитані в якості свідків медичні працівники зазначили, що встановлений охоронцю собору діагноз не міг утворитись, як результат хвороби.

Також, із запису камери відеоспостереження вбачається, що інші особи участі в конфлікті не приймали і лише обвинувачений контактував з потерпілим.

Щодо пред’явленого обвинувачення за ч. 2 ст. 263 КК України - у посвідченні про відрядження та військовому квитку обвинуваченого громадянина М. відсутні будь–які записи щодо належності останньому холодної зброї – ножа. Тобто дозволу керівництва на пересування обвинуваченого з холодною зброєю під час перебування за межами військової частини громадянин М. не мав.

Оцінюючи досліджені докази в сукупності суд вважає, що вина громадянина М. в пред’явленому обвинуваченні доведена в повному обсязі.

З обвинуваченого громадянина М. стягнуто на користь потерпілої громадянки Д. 112 775 грн. 61 коп. в рахунок відшкодування матеріальної шкоди та 300 000 грн. на відшкодування моральної шкоди.

До набрання вироком законної сили обвинуваченому залишено  запобіжний захід у вигляді застави.

З вироком суду можна ознайомитися в ЄДРСР за №591/261/16-к.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Сумського апеляційного суду протягом 30 діб з моменту його проголошення.