flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За неодноразове керування автомобілем напідпитку чоловік заплатить чималий штраф

20 червня 2019, 15:52
 

18 червня 2019 року суд визнав винним громадянина Л. у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння (ч.3 ст. 130 КУпАП України) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 40 800 грн.

Із протоколу вбачається, що 16 травня 2019 року близько 03 год. 39 хв. чоловік у м. Суми по вул. Харківській, керував автомобілем Ford Transit з ознаками алкогольного сп’яніння (різкий запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук, нестійка хода). Від проходження огляду відповідно до встановленого порядку на визначення стану сп’яніння на місці зупинки та в закладі охорони здоров’я, відмовився в присутності двох свідків.  

Правопорушник про час розгляду адміністративного матеріалу повідомлений належним чином, але в зазначений час не з’явився та не повідомив про причини своєї неявки.

Факт вчинення водієм адміністративного правопорушення та його вина підтверджується протоколом про адмінправопорушення, який складений належним чином, відеозаписами, довідкою про надання інформації щодо вчинення адміністративного правопорушення повторно протягом року та показами свідків, підстав не довіряти яким у суду немає.

Жодного підтвердження на спростування вищенаведених аргументів суду не надано.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан.

Крім штрафу в розмірі 40 800 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 384 грн. 20 коп.

Оскільки на момент розгляду справи доказів тому, що чоловік після позбавлення його прав керування транспортними засобами за попереднім судовим рішенням, на цей час його отримав, тобто відсутні дані, що зараз він має таке право, тому ці обставини перешкоджають суду застосувати до нього такий вид стягнення відповідно до санкції ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/3376/19.