flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За керування автомобілем у стані наркотичного сп’яніння чоловік заплатить чималий штраф

29 квітня 2020, 13:22

28 квітня 2020 року суд визнав винним громадянина Р. у керуванні автомобілем у стані наркотичного сп’яніння (ч.2 ст. 130 КУпАП України) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу на користь держави в сумі 20 400 грн.

Із протоколу вбачається, що вночі 14 квітня 2020 року в м. Суми по вул. Харківській, чоловік керував автомобілем з явними ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: неприродна блідість шкіри, розширені зіниці очей, підвищена жвавість ходьби. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку в закладі охорони здоров’я відмовився у присутності двох свідків.

Правопорушник про час розгляду справи повідомлений належним чином, але в зазначений час не з’явився та не повідомив про причини своєї неявки. Будь-яких клопотань про відкладення розгляду справи від нього не надходило.

Факт вчинення водієм адміністративного правопорушення та його вина підтверджується протоколом про адмінправопорушення, який складений належним чином, та показами свідків, підстав не довіряти яким у суду немає.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано характер вчиненого правопорушення, особу порушника. При накладенні стягнення судом також враховано, що відповідно до облікових даних Національної автоматизованої інформаційної системи інформація про наявність у чоловіка посвідчення водія, відсутня, тобто, він, з огляду на положення Правил дорожнього руху, не є водієм.

Крім штрафу в розмірі 20 400 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 420 грн. 40 коп.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 591/2455/20.