flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

180 годин громадських робіт за фізичне та психологічне насильство над матір’ю

25 червня 2020, 08:31

24 червня 2020 року судом ухвалено обвинувальний вирок та призначено покарання у виді 180 годин громадських робіт чоловікові, якого обвинувачено у вчиненні домашнього насильства стосовно власної матері та нанесенні їй легких тілесних ушкоджень.

Дії чоловіка кваліфіковано за ст. 126-1 КК України  (домашнє насильство) та за ч. 1 ст. 125 КК України (умисне спричинення потерпілій легких тілесних ушкоджень). Чоловік обвинувачувався у тому, що умисно систематично вчиняв психологічне насильство стосовно своєї матері: висловлював словесні образи, кричав, ображав грубою нецензурною лайкою, чим завдав шкоди її психічному здоров’ю. Також чоловік в листопаді 2019 року умисно наніс матері удари по тулубу, голові та шиї, спричинивши їй легке тілесне ушкодження у вигляді синців.

За неодноразові факти вчинення домашнього насильства стосовно матері, чоловік притягувався до адміністративної відповідальності (ст. 173-2 КУпАП).

В судовому засіданні обвинувачений свою провину визнав. Розповідав, що дійсно неодноразово сварився зі своєю матір’ю та ображав її, за що притягувався до адміністративної відповідальності, а в листопаді 2019 року побив її. У вчиненому розкаявся та сказав, що на даний час у них з матір’ю налагодилися стосунки.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів.

Головуючий суддя – Капкін О.Б.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером № 591/395/20.