flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено обвинувальний вирок у справі за фактом трагічної загибелі чоловіка на будівництві. Із відеосюжетом

30 липня 2020, 10:08

29 липня 2020 року судом затверджено угоду про визнання винуватості між обвинуваченим та прокурором у справі за фактом трагічної загибелі чоловіка на будівництві.

Чоловіка визнано винним та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на 5 років з іспитовим строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посаду машиніста крана на 1 рік.

Нагадаємо, що трагедія сталась 23 вересня 2019 року в м. Суми на території будівництва нового багатоквартирного житлового будинку. Під час вантажно-розвантажувальних робіт, а саме переміщення піддону з цеглою з напівпричепа, впала стріла автокрана та смертельно травмувала 44-річного підсобного робітника.

Сьогодні в судове засідання подано угоду про визнання винуватості від 29 липня 2020 року.

Згідно даної угоди обвинувачений та прокурор дійшли згоди щодо всіх істотних обставин та правової кваліфікації дій чоловіка.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі.

Сторони погодилися на призначення такого покарання.

Потерпіла та представник потерпілої особи просили угоду затвердити.

Суд вважав за можливе затвердити угоду, оскільки переконався в добровільності її укладення. Тобто, що укладена угода не є наслідком застосування насильства чи примусу.

Головуючий суддя – Капкін О.Б.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за № 591/4016/20.

Відеосюжет на телеканалі Суспільне Суми: https://suspilne.media/51666-smert-na-budivnictvi-sud-priznaciv-pokaranna-masinistu-krana-v-sumah/