flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовцю Державної екологічної інспекції у Сумській області обрано запобіжний захід

07 серпня 2020, 11:15

06 серпня 2020 року ухвалою слідчого судді в задоволенні клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно посадовця Державної екологічної інспекції у Сумській області, який підозрюється у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), відмовлено.

 Водночас підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту за адресою місця проживання,  поклавши на нього наступні обов’язки:

1) прибувати до слідчого, слідчого судді, суду по першому виклику;

2) не відлучатися за межі визначеного місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд, про зміну свого місця проживання чи роботи;

4) утримуватися від спілкування з потерпілим і свідками у кримінальному провадженні;

5) здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;

6) носити електронний засіб контролю.

Строк дії запобіжного заходу встановлено до 01.10.2020 року.

Контроль за виконанням ухвали покладено на слідчого .

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п’яти днів з моменту отримання її копії.   

Інформаційно: за даними слідства, вказаний посадовець під час проведення перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища вимагав від службових осіб одного з найбільших сумських товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями неправомірну вигоду за невідображення в акті перевірки виявлених порушень та непроведення подальших перевірочних заходів.