flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

8 із 15 або кадровий дефіцит та надмірне навантаження на суддів. Звернення голови суду до громадян

06 липня 2020, 09:31

На сьогоднішній день згідно штатного розпису в Зарічному районному суді м. Суми передбачено 15 посад суддів, проте наразі лише 8 суддів здійснюють правосуддя.

Як уже повідомлялося, у зв’язку з поданням заяви про відставку та на підставі Рішення Вищої ради правосуддя № 2010/0/15-20 від 30 червня 2020 року суддю Грищенко Олену Валеріївну звільнено з посади судді Зарічного районного суду м. Суми.

02 липня 2020 року справи, які перебували в її провадженні (більшість із яких цивільні), шляхом повторного автоматизованого розподілу, передані у провадження інших суддів.

Нагадуємо, що з 01 липня 2015 року в Зарічному районному суді м. Суми запроваджено спеціалізацію з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення і цивільних та адміністративних справ. Суддя Грищенко О.В. входила до складу спеціалізованої колегії з розгляду цивільних та адміністративних справ, а тому справи, які перебували в її провадженні перерозподілені між суддями колегії з розгляду цивільних та адміністративних справ:

  • судді Сидоренко А.П. – 139 цивільних та адміністративних справ;
  • судді Шелєховій Г.В. – 81 цивільна та адміністративна справа;
  • судді Клименко А.Я. – 23 цивільні та адміністративні справи.

Зі списком даних справ можете ознайомитися тут.

Така ситуація зумовлює надмірне навантаження на працюючих суддів і, як наслідок, негативно впливає на строки розгляду справ. Звертаючись до суду, кожен сподівається на уважне ставлення до себе та ґрунтовне вивчення матеріалів справи. А за 8-ми годинний робочий день суддя просто фізично не встигає виконувати усю роботу, а тому чи не щодня доводиться завершувати заплановане уже після закінчення робочого дня.

У зв’язку зі збільшенням навантаження на суддів внаслідок перерозподілу справ, що перебували в провадженні судді Грищенко О.В., прошу з розумінням віднестися до строків розгляду справ, оскільки навантаження на суддів є надмірним. Проте судом вживаються усі засоби для найшвидшого розгляду справ.